První zmínka o francouzském víně pochází z šestého století před naším lepočtem. Francouzská vína se obvykle vyrábí z takzvaných evropských odrůd: Pinot Noir, Chardonnay, Cabernet Sauvignon nebo Merlot. Pokud použijeme při výrobě jednu z těchto odrůd alespoň z 75%, můžeme vzniklé víno označit jako druhové. Francouzské víno je obvykle označováno podle regionu (například Bordeaux ). Klasifikace vín ve Francii vychází z konceptu terroir, což můžeme přeložit jako kraj původu.
Kontrola zralosti. Eraflage a drcení. Macerace a fermentace pod kontrolou teploty. Zrání 24 měsíců včetně 3 měsíců v sudu před regálem, montáží a stáčením....
Hospodaření s révou v odůvodněném zemědělství. Vinifikace se provádí v nerezovém zásobníku s předfermentorem studené macerace a vatování po dobu 20 měsíců.
Clément Rhum Blanc Agricole je jedinečný bílý rum vyrobený z čerstvě vylisované šťávy z cukrové třtiny. Vulkanický terroir a tropický půvab dodávají rumu Clement exotický buket...