Ochutnejte tradiční francouzské paštiky a teriny ze zvěřiny, vepřového masa i drůbeže. Dovoz přímo z Francie, s vysokým obsahem výběrového masa.

 

Paštiky, tedy masové pomazánky, Francouzi sice patrně nevynalezli, ale rozhodně v nich dosahují značného mistrovství. Francouzské paštiky obsahují vysoký podíl výběrového masa, ať u se jedná o zvěřinu, kachny, husy nebo třeba ryby. Odvaha experimentovat s výraznými chutěmi a jejich párováním dělají ochutnávku každé paštiky malým labužnickým dobrodružstvím.

 

Název terina je odvozený z francouzského slova “terrine”, které označuje kameninovou nádobu, ve které se tradiční masová terina peče. Oproti paštice obsahuje terina větší kusy masa, které se navíc před samotným pečení nejméně několik dní pečlivě marinují. Kromě pečiva se k terinám podává hořčice, křen nebo zelenina.

 

Ve Francii platí, že téměř každá rodina má svůj recept na paštiku i terinu, který považuje za ten nejlepší. My proto můžeme ochutnávat a objevovat stále nové a nové kombinace chutí, kterých francouzské masové delikatesy nabízejí nespočet.

 

Nejprodávanější

Kachní Terina s Foie Gras - Terrine de Canard au Foie Gras
126 Kč

Skvělá kachní terina s Foie Gras - ochutnejte Francii! Made in France.

Skladem 
Detail
Kachní Terina s lanýžovou šťávou - 180g - Terrine de Canard au jus de Truffe
105 Kč

Klasická francouzská terina z kachny s lanýži. Made in France.

Skladem 
Detail
Terrine Canard Aux Pistaches Zestes Orange
132 Kč

Terrine de canard aux pistaches & zestes d'orange – 180g Doporučujeme vám, abyste tuto terinu doprovázeli dobrým cibulovým chutney a plátkem farmářského chleba.

Skladem 
Detail
Kachní terina se švestkami a armagnakem- Terrine de canard aux pruneaux et a l´Armagnac - 180g
118 Kč

Maison Sauveterre, zde navrhuje recept teriny přímo inspirovaný tím, co jihozápad produkuje lépe. Tato novinka se odváží sladce slanou směsí. Kachna, nejznámější drůbež na jihozápadě Francii je spojena se sladkostí slivonky a jemností Armagnacu . Kachní terina se rozpouští v ústech a nechává své chuti vyvíjet i po degustaci.

Skladem 
Detail
bretonska paštika
98 Kč

Pravá Bretoňská vepřová paštika 200g - Veritable pâté de campagne breton label rouge

Momentálně nedostupné 
patéGrenouilles 90g
169 Kč

Paštika ze žabích nohou a uzená slanina 90g - Paté de cuisses de grenouilles et lard fumé Ideální vstupenka do světa vysoké francouzské gastronomie. Žabí stehýnka jsou vyhlášenou francouzskou delikatesou, kterou v tomto receptu doprovází jemná chuť uzené slaninky. Celá směs je dochucená francouzským vínem, česnekem a bílým pepřem. Žabí stehýnka jsou velmi chutná, a zároveň bohatá na živiny a další důležité látky. Obsahují bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny, draslík a vitamín A. V této paštice si je vychutnají nejen ti, kteří tuto delikatesu už dříve okusili, ale i milovníci francouzské kuchyně, pro které to bude jejich „poprvé”. Způsob vaření žabího masa prošel ve Francii během staletí mnoha změnami. Dnes je nejčastější a nejoblíbenější receptura příprava stehýnek vařených s máslem, česnekem a petrželkou, která, stejně jako tento recept, zachovává maximum z autentické chuti tohoto delikátního masa. Chuť této paštiky nejlépe vynikne na opečeném toastu nebo na plátku křupavé bagetky. Skvěle si ji užijete jako předkrm ideálně v páru s bílým vínem. Obsah žabích stehýnek 30 %.

Momentálně nedostupné 
Veritables Rillettes Mans
247 Kč

Slavné rilety z Le Mans sklo 180g Véritables rillettes du Mans

Skladem 
Detail
Terina z kachních prsou - Les Terrines gourmandes Canard au Magret - 180g
120 Kč

Terina z kachních prsou - to je pravá Francie! Skvělá klasika z regionální kuchyně, kachní terina dělá svůj návrat s lahodným kouřovým nádechem, který probudí chuťové buňky. Malý bod soli zdůrazňuje velmi jemnou a dlouhou chuť v ústech kachních prsou.

Skladem 
Detail
Terrine de foie au Pommeau de Normandie 190g
105 Kč

Terina z vepřového masa s „Pommeau“ - 190 g Terrine de foie au Pommeau de Normandie Naše jatrová terina je vyrobena z masa a vepřových jater, ½ odstředěného mléka, smetana z Isigny CHOP a náznaku Normandského « Pommeau ». Pommeau je  kombinace mladého Calvados a čerstvě vylisovaného jablečného moštu čiré mahagonové barvy, zrající 30 měsíců ve velkých dubových sudech. Naše vepřové maso Chaiseronne bylo krmeno ječmenem bez GMO po více než 25 let a neobsahuje antibiotika. Vyrábí se na 3 rodinných farmách v jižním département La Manche a 50% z nich je chováno na pilinách nebo venku. Je pečlivě zpracován v našich dílnách Brécey. Pommeau je také místní, protože se vyrábí v Brécey.

Skladem 
Detail
Terrine Chevre Thym Bio
139 Kč

Vepřová terina s kozím sýrem a tymiánem BIO sklo 130g - Terrine de chévre au thym

Skladem 
Detail
terina pstruh mandle
115 Kč

Terina ze pstruha s drcenými mandlemi sklo 200g - Terrine de truite aux amandes - Verrine 200g

Skladem 
Detail
Terrine Campagnarde au calvados 190g
Novinka
105 Kč

Terina z vepřového masa s Calvadosem - 190 g Terrine Campagnarde au calvados Naše vepřová terina s Calvadosem je vyrobena z masa a vepřových jater s nádechem Calvadosu. Calvados je mistní destilat z jablek. Naše vepřové maso Chaiseronne bylo krmeno ječmenem bez GMO po více než 25 let a neobsahuje antibiotika. Vyrábí se na 3 rodinných farmách v jižním département La Manche a 50% z nich je chováno na pilinách nebo venku. Je pečlivě zpracován v našich dílnách Brécey. Označeno jako „ Chutě z Normandie“.

Momentálně nedostupné 
Terrine Roquefort Bio
137 Kč

Terina z vepřové masa se sýrem Rokfort (30%) BIO – 130g – Terrine au Roquefort

Skladem 
Detail
Boudin normand aux pommes 190g
105 Kč

Terina z Normandského jelítka s jablky - 190 g Boudin normand aux pommes Náše Normandská jelítka s jablky jsou vyrobeny z masa, krve , vepřového tuku a jablek. Naše vepřové maso Chaiseronne bylo krmeno ječmenem bez GMO po více než 25 let a neobsahuje antibiotika. Vyrábí se na 3 rodinných farmách v jižním département La Manche a 50% z nich je chováno na pilinách nebo venku. Je pečlivě zpracován v našich dílnách Brécey. Jablka z Normandie. Jelítka jsou zpracovaná jako pomazánka na chléb.

Skladem 
Detail
Gardianne Taureau Bio
149 Kč

Terina z býčím masem BIO - sklo 130g - Terrine de Taureau BIO- verrine 130g Šťavnatější a masitější sourozenec paštiky, terina, se představuje v temperamentní a řízné variantě s býčím masem. A navíc v bio kvalitě! Ochutnejte oblíbenou francouzskou specialitu z Aveyronu a vneste na svůj stůl trochu vášnivé jižní Francie. Ochutnejte autentickou a výjimečnou chuť jižních regionů, kterou si zamilujete na první kousnutí. Bio terinu s býčím masem podávejte s kousky nakrájené zeleniny, na čerstvém pečivu nebo na opečeném toastu. Skvěle se hodí k aperitivům nebo na pikniky nebo rauty.

Skladem 
Detail
pate campagne piment espelette[1]
128 Kč

Farmařská paštika s pimentem Espelettem 180g Paté de campagne au piment d´Espelette

Skladem 
Detail
Terrine aux cépes
120 Kč

Ojedinělá paštika z hříbků - pravá lahůdka z Francie!

Skladem 
Detail
Nahoru
Další produkty
38 položek celkem