Foie-gras

Celá husí foie gras z Périgord staromodní recept 90g Foie-gras d´oie entier du Périgord recette á l´ancienne - 90g Jako každý výjimečný Grand Cru, vzácnost husí foie gras z...

Humrová paštika s Foie Gras a mořská sůl. 100g Homard au Foie Gras et sel de mer

Husi játra s fíkem a sladkým bílým vínem (20% foie-gras) 130 g- tartinable de foie d´oie aux figues et au vin blanc doux (20% foie-gras) Ideální pro vaše aperitiv toasty,...

Kachní foie gras z jihozápadu Francie z regionu Perigord „staromódní recept“ sklo 125g Foie-gras de canard a l´ancienne du Perigord . Veškerá tradice foie gras se nachází v...

Kachní foie-gras 50g sklo - Foie gras de canard Jak podávat Foie-Gras ? ◾Chléb: nejoblíbenější je venkovský chléb nebo lehce opečený sendvičový chléb. Pro milovníky sladkého...

Omáčka Foie Gras 190g Sauce Foie Gras Foie gras omáčka pro použití s drůbežím masem, červeným masem, testoviny. Foie gras omáčka je výběrový doplněk,...
Tato velvyslankyně vysoké gastronomie, jak se foie gras někdy přezdívá, patří mezi špičky francouzského kulturního dědictví, a obyvatelé Francie jsou na svůj národní poklad patřičně hrdí. Pro většinu z nich se jedná o tradiční národní jídlo, bez kterého si nedovedou představit svátky ani jiné slavnostní chvíle.
Jemná ztučnělá játra z husy nebo kachny se podávají buď teplé, většinou opečené, nebo studené jako jednohubky či paštika. Jemná máslova chuť foie gras nemá srovnatelnou náhradu, proto je tato lahůdka vyhledávaná po celém světě. O původ a tu pravou recepturu na foie gras mezi sebou soupeří dva francouzské regiony - Alsasko a jihozápadní Francie.
Husí foie gras je jemné, proto je vhodné pro labužníky, kteří se umí ponořit do decentních tónů chutí. Kachní foie gras má naopak dravější a výraznější chuť, může proto zaujmout i méně vytříbené jazýčky a pro seznámení s touto specialitou je pravděpodobně vhodnější. Nicméně, každému vyhovuje jiný recept na foie gras, takže nezbývá než ochutnávat a ochutnávat, a zjistit, na jakém druhu masa a úpravě si nejvíce pochutnáte vy.