Foie-gras
Tato velvyslankyně vysoké gastronomie, jak se foie gras někdy přezdívá, patří mezi špičky francouzského kulturního dědictví, a obyvatelé Francie jsou na svůj národní
poklad patřičně hrdí. Pro většinu z nich se jedná o tradiční národní jídlo, bez kterého si nedovedou představit svátky ani jiné slavnostní chvíle.
Jemná ztučnělá játra z husy nebo kachny se podávají buď teplé, většinou opečené, nebo studené jako jednohubky či paštika. Jemná máslova chuť foie gras nemá
srovnatelnou náhradu, proto je tato lahůdka vyhledávaná po celém světě. O původ a tu pravou recepturu na foie gras mezi sebou soupeří dva francouzské regiony
- Alsasko a jihozápadní Francie.
Husí foie gras je jemné, proto je vhodné pro labužníky, kteří se umí ponořit do decentních tónů chutí. Kachní foie gras má naopak dravější a výraznější chuť, může proto
zaujmout i méně vytříbené jazýčky a pro seznámení s touto specialitou je pravděpodobně vhodnější. Nicméně, každému vyhovuje jiný recept na foie gras, takže nezbývá
než ochutnávat a ochutnávat, zjistit, na jakém druhu masa a úpravě si nejvíce pochutnáte vy.
Značky

Celá husí foie gras z Périgord staromodní recept 90g Foie-gras d'oie entier du Périgord recette à l'ancienne - 90g Jako každý výjimečný Grand Cru, vzácnost husí foie gras z...

Husi Foie-Gras z regionu Perigord- 200g Foie-gras d'oie du Périgord 200g .

Královské konfitovaní kachní rillety s kachním foie-gras (25%) 90 g Les rillettes royales de confit de canard au foie de canard (25% bloc de foie gras)

Langustová pěna s Foie Gras a sůl z Guérande 90g LANGOUSTINES au Foie Gras "Sel de Guérande" Slavnostní jídla po celý rok díky této překvapivé dvojici langusty a foie gras...