Foie-gras

Tato velvyslankyně vysoké gastronomie, jak se foie gras někdy přezdívá, patří mezi špičky francouzského kulturního dědictví, a obyvatelé Francie jsou na svůj národní poklad patřičně hrdí. Pro většinu z nich se jedná o tradiční národní jídlo, bez kterého si nedovedou představit svátky ani jiné slavnostní chvíle.

 

Jemná ztučnělá játra z husy nebo kachny se podávají buď teplé, většinou opečené, nebo studené jako jednohubky či paštika. Jemná máslova chuť foie gras nemá srovnatelnou náhradu, proto je tato lahůdka vyhledávaná po celém světě. O původ a tu pravou recepturu na foie gras mezi sebou soupeří dva francouzské regiony - Alsasko a jihozápadní Francie.

 

Husí foie gras je jemné, proto je vhodné pro labužníky, kteří se umí ponořit do decentních tónů chutí. Kachní foie gras má naopak dravější a výraznější chuť, může proto zaujmout i méně vytříbené jazýčky a pro seznámení s touto specialitou je pravděpodobně vhodnější. Nicméně, každému vyhovuje jiný recept na foie gras, takže nezbývá než ochutnávat a ochutnávat, a zjistit, na jakém druhu masa a úpravě si nejvíce pochutnáte vy.

 

 

 

Nejprodávanější

  • Řadit dle:
  • 14 položek celkem

Stránka 1/1

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.