LŽIČKOVÉ SUŠENKY 300 G - BISCUITS À LA CUILLÈRE 300G
Kód: 74590-AGISouvisející produkty
Detailní popis produktu
Lžičkové sušenky 300 g - biscuits a la cuillére
Lžičkové sušenky ( biscuits á la cuillére ) jsou suché, měkké sušenky, protáhlé, posypané moučkovým cukrem. Jejich základní využití je do sladkých dortů a pohárů. Známým dezertem s použitím lžičkových sušenek jsou zejména Tiramisa a charlottes – piškotové dorty, kde úspěšně nahrazují obyčejné piškoty.
Lžičkové sušenky mohou být také konzumované samostatně, namočené v kávě, horké čokoládě nebo smetaně, s džemem apod.
Historie říká, že podobný dort byl vyroben ve Francii před několika staletími v době královnou Catherine de Medici. Recept se od 17. století nezměnil, což z něj činí jeden z nejstarších receptů ve francouzské gastronomii.
Recept na Tiramisu clasico.
Ingredienty:
500 g mascarpone
1 šálek silné kávy (nejlépe espresso) při pokojové teplotě
250 g lžičkových sušenek
80 g práškového cukru
4 vejce
1 sklenka amaretu
Hořké kakao
Postup:
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky vložte do misky s cukrem a šlehačkou, míchejte dokud nezískáte bílou a zpěněnou směs. Rozšlehejte mascarpone tak, aby byl hladký a bez hrudek, přidejte jej do směsi vaječného cukru a dobře promíchejte. Rozšlehejte vaječné bílky se špetkou soli a potom je jemně přidejte do mascarpone a vaječného krému.
Smíchejte kávu a amaretto, přidejte 2 polévkové lžíce vody a rychle namočte sušenky do této směsi jen lehce, měly by být jen navlhlé.
Po obvodě a na dno misky nebo sklenic rozložte vrstvu sušenek, naneste vrstvu mascarpone smetany a posypte kakaovým práškem. Umístěte druhou vrstvu sušenek, doplňte zbytkem smetany a dokončete posypáním hořkého kakaa.
Vložte do chladničky nejméně 2 hodiny před konzumací.
Doplňkové parametry
Kategorie: | SLADKOSTI |
---|---|
EAN: | 3173990026514 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.