ZELENINOVÉ POMAZÁNKY, TAPENÁDY A CHUT´OVKY
Tapenáda je tradiční recept typický pro provensálskou kuchyni, vynalezený v roce 1880 v Marseille, založený na černých nebo zelených olivách,
tradičně se tloukl v hmoždíři s olivovým olejem, kapary (tapena v okcitánštině, odkud je jeho název), sardelové filety, česnek, a bylinky z Provence.
Důležité upozornění pří výběru tapenády: Tapenáda není chráněný název, bohužel, kdokoliv může si dovolit prodat cokoliv pod názvem, tapenáda,
a nabízet prostý olivový protlak s olivovým olejem a různé koření.
Ve Francii takovýto preparát nazýváme „ Olivade „ ( olivové pyré) nikoliv provensálská tapenáda. Kromě oliv a olivový olej, pravá tapenáda by měla
obsahovat kapary a ančovičky což zdražuje cenu výrobku. Tak se nenechte napálit s levným olivovým protlakem, představeným jako tapenáda.
24 položek celkem
Značky
Položek k zobrazení: 24
Akce
90 Kč
–33 %
60 Kč
Černá tapenada BIO 90g Tapenade noire BIO SLOŽENÍ Olivy *, olivový olej *, sůl, kapary *, byliny Provence *, KYSELINA MLÉČNÁ. * Ingredience z ekologického zemědělství....