ZELENINOVÉ POMAZÁNKY & TAPENÁDY

easy-tapenade-recipe-1-1098x1650 2

Tapenáda je tradiční recept typický pro provensálskou kuchyni, vynalezený v roce 1880 v Marseille, založený na černých nebo zelených olivách,
tradičně se tloukl v
hmoždíři s olivovým olejem, kapary (tapena v okcitánštině, odkud je jeho název), sardelové filety, česnek, a bylinky z Provence.

Důležité upozornění pří výběru tapenády: Tapenáda není chráněný název, bohužel, kdokoliv může si dovolit prodat cokoliv pod názvem, tapenáda,
a nabízet prostý olivový protlak s olivovým olejem a různé koření.
Ve Francii takovýto preparát nazýváme „ Olivade „ ( olivové pyré) nikoliv provensálská tapenáda. Kromě oliv a olivový olej, pravá tapenáda by měla
obsahovat kapary a ančovičky což zdražuje cenu výrobku. Tak se nenechte napálit s levným olivovým protlakem, představeným jako tapenáda.

Nejprodávanější

29 položek celkem
Crème d'artichauts 178006-AGI
Crème de Poivrons 180g 24941-BMG