ŠUMIVÉ VOUVRAY BRUT MILLÉSIMÉ 2019 ÚDOLÍ LOIRY DE CHANCENY

Kód: 4635
517 Kč
Skladem

De Chanceny

Vouvray Brut Millésimé 2017

Údolí Loiry (Loire Valley), Vouvray AOC

100% Chenin Blanc

Bronzová medaile "Concours des Grands Vins de France"

Detailní informace

Detailní popis produktu

Víno De Chanceny je symbolem našeho know-how týkající se výroby vynikajících, šumivých vín Loire, a to s využitím Méthode Traditionnelle vyvinuté v roce 1953.

Vinař: Romain Sauvète. Zemědělský inženýr.

Odrůda révy: Chenin Blanc (100%), známý též jako Pineau de Loire.

Stáří révy: 35 let (průměr)

Půdal: Náš "Excellence" cuvée z Vouvray je vyrobeno z hroznů rostoucích na vinici, která se nachází na vápencové plošině s výhledem na řeku Loire. Hrozny odrůdy Chenin Blanc se sklízejí se skvělou péčí. K sublimaci hroznů dochází díky obsahu křídy v terroir a stárnutí vína přes dva roky v našich sklepích z tufu. Je tak vyzdvihnuta kvalita hroznů, tj. půvabná aromatická komplexita a neobvyklá elegance.

Techniky: Po jemném lisování následuje studená fermentace (18°C), která zajistí, aby se zachovalo veškeré aroma. Sekundární fermentace se provádí v lahvích, a to z těch nejlepších vín podle Méthode Traditionnelle.

Stárnutí: Před degorzáží se lahve min. 24 měsíců skladují horizontálně na dřevěných latích v našich sklepích z tufu. Díky odkalování vznikne nesrovnatelně jemný proud bublinek. 

Degustační poznámky: Velmi jemný proud bublinek. Bledě zlatavá barva s bronzovými odlesky. Komplexní buket s aroma opékaných mandlí, sušeného ovoce a bílého ovoce (broskví). Obohaceno o mírné náznaky lipového květu. Na patře je svěží, s půvabným a měkkým doznívajícím aroma. Půvabná, dlouhá a krémová dochuť s minerálním podtextem charakterizovaný lipovým květem a hruškami.

Snoubení: Nejlépe chlazené (8-10°C), jako aperitiv nebo k dezertu (zeleninový tart, ryba a plody moře, kozí sýr, čokoládové dezerty).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: