Novinka

Lžičkové sušenky 300 g - biscuits a la cuillére

74590-AGI

Lžičkové sušenky 300 g - biscuits a la cuillére

Lžičkové sušenky ( biscuits á la cuillére ) jsou suché, měkké sušenky, protáhlé, posypané moučkovým cukrem. Jejich základní využití je do sladkých dortů a pohárů. Známým dezertem s použitím lžičkových sušenek jsou zejména Tiramisa a charlottes – piškotové dorty, kde úspěšně nahrazují obyčejné piškoty.

Lžičkové sušenky mohou být také konzumované samostatně, namočené v kávě, horké čokoládě nebo  smetaně, s džemem apod.

Historie říká, že podobný dort byl vyroben ve Francii před několika staletími v době královnou Catherine de Medici. Recept se od 17. století nezměnil, což z něj činí jeden z nejstarších receptů ve francouzské gastronomii.

  • 105 Kč 30 Kč –29 %
  • Skladem
75 Kč
Kategorie: Sušenky
 

Recept na Tiramisu clasico.

 Ingredienty:

500 g mascarpone

1 šálek silné kávy (nejlépe espresso) při pokojové teplotě

250 g lžičkových sušenek

80 g práškového cukru

4 vejce

1 sklenka amaretu

Hořké kakao

Postup:

Oddělte bílky od žloutků. Žloutky vložte do misky s cukrem  a  šlehačkou,  míchejte dokud nezískáte bílou a zpěněnou směs. Rozšlehejte mascarpone tak, aby byl hladký a bez hrudek, přidejte jej do směsi vaječného cukru a dobře promíchejte. Rozšlehejte vaječné bílky se špetkou soli a potom je jemně přidejte do mascarpone a vaječného krému.

Smíchejte kávu a amaretto, přidejte 2 polévkové lžíce vody a rychle namočte sušenky do této směsi jen lehce, měly by být jen navlhlé.

Po obvodě  a  na  dno  misky nebo sklenic rozložte vrstvu sušenek, naneste vrstvu mascarpone smetany a posypte kakaovým práškem. Umístěte druhou vrstvu sušenek,  doplňte  zbytkem smetany a dokončete posypáním hořkého kakaa.

Vložte do chladničky nejméně 2 hodiny před konzumací.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.