Rybí polévka s celou rybou - Bouillabaisse - Soupe aux Poissons Entiers - 720g

Nevyhnutelný recept z Marseille.

 

Prezentace: bouillabaisse je víc než recept, je to skutečná instituce v Marseille a na francouzském pobřeží Středozemního moře. Degustace: zahřejte na nízkém ohni, aniž byste poškozovali ryby a podáváte bouillabaisse doprovázené krutony s česnekem a omáčkou rouille. Někteří také přidávají vařené brambory.

495 Kč 687,50 Kč / 1 kg
Skladem

Bouillabaissa (česky bujabéza ) je tradiční provensálská rybí polévka, původem z přístavu města Marseille.  

Obsahuje různé druhy vařených ryb, korýšů a zeleniny, ochucená roztodivnými bylinkami a kořením, jako jsou česnek, pomerančová kůra, bazalka, bobkový list, fenykl a šafrán. Tradiční bouillabaissa obsahuje nejméně tři druhy ryb: běžně ropušnice, štítník (kohout mořský) a mořský úhoř. Také může obsahovat pražmu, platýze, ďase mořského, parmu nebo stříbrnou tresku. Bouillabaissa běžně obsahuje korýše a jiné plody moře, jako mořské ježky, mušle, kraby nebo chobotnice. Vývar se tradičně podává s omáčkou rouille a majonézou vyrobenou z olivového oleje, česneku, šafránu a kajenského pepře na opečených plátcích chleba.

 

 V Marseille se recept na bouillabaissu mění od rodiny k rodině, a místní restaurace se přou, která verze je nejvíc původní. V Marseille se bouillabaissa zřídka vyrábí pro méně než deset lidí; čím víc lidí a čím více druhů ryb polévka obsahuje, tím lepší bouillabaissa je.

Původní Marseillská bouillabaissa musí obsahovat ropušnici (fr. Rascasse), kostnatou rybu, která žije ve skalnatých zátokách a útesech blízko pobřeží. Také často obsahuje mořského úhoře a mořského kohouta. 

 

Složení:

Ryby : mořský úhoř, humr, ostnatec. Omáčka (voda, rajčata, extra panenský olivový olej, bílé víno, zelenina (včetně brambor), mouka ze sviní, carrageenan, česnek, sůl, pepř a byliny).

 

 

Kód Kód: 3178-BMG
Kategorie: Polévky
Hmotnost: 0.72 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: