Správná směs koření povyšuje vaření na umění. Vyberte si z naší nabídky francouzského koření a pepřů tu pravou chuť pro vaše jídla.

 

Správně použité koření jídlo nejen dochutí, ale posune ho na zcela novou úroveň. Francouzská kuchyně si potrpí na čerstvé ingredience, které špetka koření potom dotáhne k dokonalosti. A stejně jako má každý francouzský region své vlastní recepty, má i svá vlastní oblíbená koření a kořenící směsi. Mezi ty nejznámější a nejpoužívanější provensálské bylinky, estragon, rozmarýn nebo třeba tymián a levandule.

 

Nezbytnou dvojici tvoří sůl a pepř, u kterých Francouzi nepodceňují kvalitu a rádi si vybírají z různých variant. Bylinky pak už jen pomáhají dotvořit harmonii chutí. Po kterém koření sáhnete dnes vy?

Nejprodávanější

harissa
65 Kč

Harissa velmi ostrá pasta, michá se se sosem např. na kuskus.

Skladem 
Detail
69 Kč

Thymian - 20g - Thym

Skladem 
Detail
herbes Provence
72 Kč

Provensalské bylinky 45g - Herbes de Provence

Skladem 
Detail
sechuansky pepř
95 Kč

Sechuánský pepř 25g - Poivre du Sichuan

Skladem 
Detail
poudre piment espelette
168 Kč

Koření Espelette drcený 40g - Piment d´Espelette Nahrazuje klasický pepř, zvírazní vůni a chuť jídla Espellete chilli (baskicky ezpeletako biperra), je u nás málo známý druh chilli papričky - capsicum annuum - pěstovaný v Baskicku, v departementu Pyrénées-Atlantiques, a zejména ve stejnojmenné vesničce, v Espellete. Ručně sušené papričky Espellete vynikají vůní rajčat, sena a sladké papriky a jsou ikonou kuchyně jihozápadní Francie. Na Scovilleově stupnici pálivosti má Espellete hodnotu 4, takže není silnější ani pálivější než pepř. V baskických receptech právě pepř tradičně nahrazuje už po pět století. Paprička Espellete je ideální k dochucení masa, omáček, vývarů i dalších pokrmů nejen francouzské kuchyně. Zvýrazní vůni a chuť každého jídla.

Momentálně nedostupné 
Aromatesdelamer
179 Kč

Aromáty moře - Směsi mořských řas pro dochucení - 35 g Aromates de la mer - Mélange d'algues pour assaisonnement

Skladem 
Detail
Černý pepř z Madagaskaru - Poivre noir de Madagascar - 70g
198 Kč

Objevte tento černý pepř, pěstovaný na ostrově Madagaskar. Jeho podnebí má veškeré nezbytné prostředky k pěstování pepře. Je to ostrý pepř s vysokou aromatickou silou s ovocnými a dřevitými tóny, které budou vyhovovat vašim gratinám, těstovinám, ale i bílému masu.

Skladem 
Detail
puree piment espelette
245 Kč

Krém z kořením Espelette 200g - Créme de piment d´Espelette Zvírazní vůni a chuť jídla Espellete chilli (baskicky ezpeletako biperra), je u nás málo známý druh chilli papričky - capsicum annuum - pěstovaný v Baskicku, v departmánu Pyrénées-Atlantiques, a zejména ve stejnojmenné vesničce, v Espellete. Ručně sušené papričky Espellete vynikají vůní rajčat, sena a sladké papriky a jsou ikonou kuchyně jihozápadní Francie. Na Scovilleově stupnici pálivosti má Espellete hodnotu 4, takže není silnější než pepř. V baskických receptech právě pepř tradičně nahrazuje už po pět století. Paprička Espellete je ideální k dochucení masa, omáček, vývarů i dalších pokrmů nejen francouzské kuchyně. Zvýrazní vůni a chuť každého jídla. Ve formě pasty nahrazuje klasickou chilli pastu, oproti které je jemnější a méně ostrá.

Skladem 
Detail
8 položek celkem