Kód: 8193-BMG

Pravý kasulet z Castelnaudary 2 porce sklo 780g

195 Kč
Momentálně nedostupné
Kategorie: Hotové tradiční jídla z Francie
Položka byla vyprodána…

Cassoulet - je slavné jídlo francouzského regionu Languedoc-Rousillon, které vzniklo již ve středověku za stoleté války (1337-1453) s Agličany. Ti obléhali město Castelnaudary. Obyvatelé města nouze donutila dát do pekáčů vše, co doma ještě našli. Kupodivu posílení pokrmem své obléhatele přemohli.

Je stanoveno, že pokrm musí obsahovat ze 70% fazole a zbylých 30% připadá na maso, především vepřové (klobásky, kůžičky, dnes i klobásky) a nezbytný je slavný francouzský "confit “, tj. husí nebo kachní maso zavařené ve vlastním sádle. Název pokrmu je odvozen od kameninové nádoby "cassoule", v níž se pokrm zapéká.

Existuje několik variant pokrmu z různých měst, ale uznávaná je jen tzv. "svatá trojice" - Castelnadaury, Carcassone a Toulouse. Kouzlo chuti pokrmu spočívá v dlouhém a pomalém vaření pod pokličkou (minim. 2 dny), aby se chutě surovin důkladně rozložily.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: