Kasulet s kachním konfitem 4 porce 1,4kg

Tip
Cassoulet Castelnaudary Confit Canard Son Plat Terre
529 Kč
Momentálně nedostupné

Cassoulet - je slavné jídlo francouzského regionu Languedoc-Rousillon, které vzniklo již ve středověku za stoleté války (1337-1453) s Agličany. Ti obléhali město Castelnaudary. Obyvatelé města nouze donutila dát do pekáčů vše, co doma ještě našli. Kupodivu posílení pokrmem své obléhatele přemohli.

Je stanoveno, že pokrm musí obsahovat ze 70% fazole a zbylých 30% připadá na maso, především vepřové (klobásky, kůžičky, dnes i klobásky) a nezbytný je slavný francouzský "confit “, tj. husí nebo kachní maso zavařené ve vlastním sádle. Název pokrmu je odvozen od kameninové nádoby "cassoule", v níž se pokrm zapéká.

Existuje několik variant pokrmu z různých měst, ale uznávaná je jen tzv. "svatá trojice" - Castelnadaury, Carcassone a Toulouse. Kouzlo chuti pokrmu spočívá v dlouhém a pomalém vaření pod pokličkou (minim. 2 dny), aby se chutě surovin důkladně rozložily.

 

Kód Kód: 8201-BMG
Kategorie: Hotová jídla
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: